Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας

Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας σε τιμές χονδρικής για συναδέλφους .
Μπορείτε να τα παραλάβετε απο την έδρα μας η μπορούμε να στείλουμε στις περισσότερες πόλεις σε μερικές ώρες σε δέμα απο φελιζόλ και παγοκύστη με γεν. ταχυδρομική .
Βρισκόμαστε στον Γεροπλάτανο Χαλκιδικής
email: antonas83@gmail.com
τηλ 6947008837 - Χρήστος Αντωνάς
τηλ 6947266477 - Γιώργος Αντωνάς

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Μελισσοκομία : μέθοδος μεράκι

Πάντα όταν πάμε στα μελίσσια για να περάσει η ώρα μου λέει ο πατέρας μου μελισσοιστορίες απο τον δικο του πατέρα με τα κοφίνια .Πόσο δύσκολη ήταν εκείνη η εποχή που τα πηγαίνε με τα μουλάρια στην κασσάνδρα και την μεταμόρφωση για σουσούρα και πεύκο . Μου λέει για τις δικές του καλές και κακές χρονίες και πόσο άλλαξαν τελευταία που ασχοληθηκα και εγώ .
Εγώ ,που ακούω στο ασυνήθιστο όνομα Γιώργος ,οπως και η μισή Ελλάδα βέβαια .. μου παρουσιάστηκε κάποια στιγμή μικρός η ευκαιρία να βγάλω το χαρτζιλικι μου ως σερβιτόρος .Ομως απ την εμπειρία μου αυτή ,διαπίστωσα αντίθετα με φίλους μου που τους αρέσει ,οτι αυτή η δουλειά δεν μου πάει και δεν μου ταιριάζει καθόλου . Σκράπας  (εξού και τα ορθογραφικα και η εκπτωση στους τονους ) και στο σχολείο κατάλαβα οτι έπρεπε να βρω έναν τρόπο να κάνω κατι που θα έβρισκα ενδιαφέρον με το δικό μου ανάποδο μυαλό . Περιεργαζοντας περισσοτερο παρα παίζοντας το μπουζούκι που μου ειχε αγοράσει ο πατέρας , του ξεφουρνίζω 14 χρονων τοτε ,οτι ηθελα να δω κάποια στιγμή πως στο διαλο βγαίνει ήχος μέσα απο αυτα τα σομπόξυλα .Με φωνάζει να τρεξω στην τηλεόραση οπου δίχνει κάποιον που ελεγε οτι θα δεχόταν καποιο παιδι να του μάθει την τέχνη του μιας και δεν υπήρχαν πολλα νεα παιδια που εδιχναν ενδιαφερον .
Πολύ σύντομα βρίσκομαι Θεσσαλονίκη στο εργαστήρι ενως υπέροχου πρώτα απ ολα ανθρώπου και καλλιτέχνη , μουσικού και οργανοποιού του Γιάννη του Αλεξανδρή ,που του χρωσταω πολλά σήμερα.
Η κατασκευή εγχόρδων μουσικών οργάνων ήταν για μένα μια μεγάλη ευκαιρία να μπορέσω να αποκτήσω απο νωρίς εμπειρία σε μια δημιουργική απασχόληση που βρίσκω ενδιαφέρουσα και να ξυπνήσω την εμπνευσή απο μεσα μου και να βρω τον δρομο που θα ήθελα να ακολουθήσω .
''να επηρεαζεσαι απο παντου και παντα '' αυτο ηταν το πρωτο μαθημα . Αφου απολύομαι απο τον στρατό ξεκιναω στο χωριό μου διπλα στο σπίτι - παντα ονειρευομουν να ειναι η δουλεια κοντα στο σπιτι ωστε να δουλεύω οποτε θέλω- αλλα για διάφορους λογους για εναν νεο άνθρωπο για να μπορέσει να ζήσει απο το χόμπι του ειναι δύσκολο ιδικα στην αρχη.



¨Ετσι απογοητευμένος έπρεπε η να φύγω η να βρω κατι που να ταιριάζει περισσότερο στην επαρχεία .

όσπου μια μερα περνάει ο πατέρας μου κρατώντας ενα σανίδι, ενω  ειχε σταματήσει επαγγελματικά να ασχολειται με την μελισσοκομια εκεινο το διαστημα λόγο προβλήματος με την μεση και μου λεει οτι βρηκα ενα παλιο βιβλιαρακι μελισσοκομιας  κι απο εκει θα φτιαξω μια κυψελη .
Μιας και ειχα εργαλεία και κατειχα λιγάκι , του λεω ασε ..θα κανεις ''πατάτα ''δωσε το βιβλιαράκι να δω τις διαστάσεις και θα σου την κάνω εγω .
Το βιβλιαράκι αυτό ήταν ενα παλιο του αείμνηστου Βλαδίμηρου Δερματόπουλου καθηγητή της αμερικάνικης γεωργικής σχολης Θεσσαλονικης . Απλα γραμμένο περιέγραφε ενα όραμα του να κανει την μελισσοκομία ,,με μια ανέξοδη και εύκολη στην χρήση κυψέλη ,, συμπληρωματική ενασχολιση διπλα στο σπίτι .
Την κυψέλη του αυτη την ονόμασε ''Πελίας'' απο τον βασιλια Πελία και απο τον βαρελοποιό και μελισσοκόμο που τον ενέπνευσε να την σχεδιάσει μετα απο συνάντηση τους σε χωριό του Πηλιου οπου ειχε μελίσσια και ο ίδιος που του έδειξε μια παραλαγή της παραδοσιακής καβούλας της περιοχής.
Αφου διάβασα το βιβλίο και ζήτησα απο τον πατέρα να μου αναλύσει περισσότερο έχοντας έτοιμη και την συμπαθητική κυψέλη .άρχισα να σκευτομαι και πάλι οτι θα έβρισκα μια ευκαιρία να μπορέσω να ασχοληθώ με κατι ενδιαφερον αλλα αυτη τη φορα με την καθοδήγηση του , αλλα και με την εμπειρια που ειχα απο την πρωτη ενασχοληση σε διαφορες εργασιες ακριβειας που απαιτουνται .

Ετσι λοιπόν ,ξεκινάμε μαζί με τα εναπομειναντα 26 μελίσσια , την Πελίας και 8 κοφίνια οποιαδιποτε ωρα μπορουσαμε διπλα  στο σπιτι .Χωρις κεφάλαιο αλλα με πείσμα και μεράκι προσπαθώ να αυξησω το εισόδημα μαθαίνοντας να παράγω βασιλικο πολτό ,γύρη και πρόπολη  και μεσα σε μια 10ετια σημερα μετα απο πολυ υπομονη και προσπάθεια έφτασα να μπορω να εχω το κύριο εισοδημά μου απο τα 500 πλέον μελισσια μας , απ τα οποια παράγουμε ολα τα προιόντα της μέλισσας πλην του δηλητηριου.
Το ξερω δεν κανω για συγγραφεας μη βαράτε , οχιιι δεν σας ταλαιπωρώ αλλο με τα γραφόμενα μου , απλα θελω να πω τελος οτι ήθελα να μοιραστώ την εμπειρια μου και να δωσω κίνητρο σε κάποιον που ξεκινάει τώρα και εχει μπροστά του το βουνό ..πριν ξεκινησει να ανεβαινει να μην ξεχάσει να παρει μαζι του το μεράκι θα του χρειαστει .





2 σχόλια:

  1. Υπέροχη ανάρτηση! Μπράβο Γιώργη! Καλή αρχή και σε αυτό το νέο σου ξεκίνημα. Θα είσαι σίγουρα από τους καλύτερους και σε αυτό τον χώρο των Μελισσοbloggers γιατί και ταλέντο έχεις, και μεράκι έχεις, και γνώσεις καθώς και εμπειρίες πάνω στο θέμα αυτό έχεις, και το κυριότερο έχεις και υπέροχο χαρακτήρα. Καλώς ήρθες στην blogόσφαιρα! Μόνο καλύτερη θα την κάνει η παρουσία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη αρχη !! και καλυτερη συνεχεια ! μας μονοπωλησε ο αρκουδος :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή