Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας

Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας σε τιμές χονδρικής για συναδέλφους .
Μπορείτε να τα παραλάβετε απο την έδρα μας η μπορούμε να στείλουμε στις περισσότερες πόλεις σε μερικές ώρες σε δέμα απο φελιζόλ και παγοκύστη με γεν. ταχυδρομική .
Βρισκόμαστε στον Γεροπλάτανο Χαλκιδικής
email: antonas83@gmail.com
τηλ 6947008837 - Χρήστος Αντωνάς
τηλ 6947266477 - Γιώργος Αντωνάς

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΠΟΛΤΟΥ

 Σιγά Σιγά πλησιάζει η σεζόν για την παραγωγή βασιλικού πολτού . ¨Ενα προ'ι'όν το οποίο παράγουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή απο το μελισσοκομείο μας δίπλα στο σπίτι ,που βρίσκεται στον Γεροπλάτανο Χαλκιδικής .


Διαθέτουμε σε φιαλίδια 10γραμμαρίων  χονδρικη και λιανικη σχεδόν ολο τον χρόνο .


Ο βασιλικός πολτός είναι ένα φυσικό προ'ι'όν, που παράγει η μέλισσα απο 2 ειδικούς αδένες του φάρυγγα της , την εποχή που υπάρχει αφθονία στη φύση νέκταρ και γύρης , για να ταίσει τις μικρές λάρβες που προορίζονται να γίνουν βασίλισσες .
Οπως για παράδειγμα θυλάζει η μητέρα γάλα στο νεογέννητο παιδί της .

¨Οταν για κάποιο λόγο χαθεί η βασίλισσα του μέλισσιου η ότα το μελίσσι ετοιμάζεται να σμηνουργήσει , οι μέλισσες διαλέγουν μερικές απο τις χιλίαδες λάρβες , μεγαλώνουν το κελί τους , το γυρίζουν προς τα κάτω και τις τα'ί΄ζουν μεγάλη ποσότητα βασιλικού πολτού .Αυτη η αλλαγή στην ποσότητα και στην ποιότητα της διατροφής , είναι η αιτία για να μεταμορφωθεί η λαρβα που προοριζόταν για μέλισσα, σε βασίλισσα .
Η βασίλισσα σε σχέση με την εργάτρια μέλισσα ειναι μεγαλύτερη σε μέγεθος και μοναδική στο μελίσσι . Ζει περισσότερο , εχει την ικανότητα να γονιμοποιηθεί και να γεννάει .

Ο βασιλικός πολτός επίσης ειναι φυσικό συμπλήρωμα διατροφής και για τον άνθρωπο , ειναι πηγή  βιταμινών ,πρωτεινών,αμινοξέων,λιπιδίων και μεταλλικών στοιχείων απαραίτητων για τον οργανισμό .



















3 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Και αφού έχεις ΒΠ όλο το έτος και χονδρική για μελισσοκόμους... βάλε και ένα τηλ ή συμπλήρωσε το email σου στο προφίλ σου.
    zlatintsis@me.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με την νεα παραγωγη θα γινει κι αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή