Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας

Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας σε τιμές χονδρικής για συναδέλφους .
Μπορείτε να τα παραλάβετε απο την έδρα μας η μπορούμε να στείλουμε στις περισσότερες πόλεις σε μερικές ώρες σε δέμα απο φελιζόλ και παγοκύστη με γεν. ταχυδρομική .
Βρισκόμαστε στον Γεροπλάτανο Χαλκιδικής
email: antonas83@gmail.com
τηλ 6947008837 - Χρήστος Αντωνάς
τηλ 6947266477 - Γιώργος Αντωνάς

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Κυψελίδιο σύζευξης

 Κυψελίδιο σύζευξης τεσσάρων μισών πλαισίων ,κατασκευασμένο απο ξυλεία σκεπής 1,5εκ.  με κόστος περίπου 5ε χωρίς τα εργατικά .
καπάκι χωρίς λαμαρίνα με χώρο για πιατάκι χωρίς αερισμό ,κινητή βάση και είσοδος οσο η χειμερινή των κανονικών κυψελών.
 Τα πήγε πολύ καλα και τους καλοκαιρινούς μήνες αλλα και τον χειμώνα χωρις υπερβολικές αυξομειώσεις στον πληθυσμό . κατανάλωσε απο την προηγούμενη περίπου 5 κιλά τροφών μέχρι το φθηνόπωρο και στον χειμώνα μεχρι τωρα 3 κιλά .
 Το βασικό τους πλεονέκτημα σε σχέση με τα μεγαλύτερα κυψελίδια είναι οτι κρατάνε το σχήμα της σφαίρας χειμώνα καλοκαίρι που για το μέγεθος τους έχει ευργετικές ιδιότητες , χρειαζονται λιγότερα εξοδα και λιγότερο πληθυσμό για να γίνουν .
Βέβαια ακόμα μικρότερο μέγεθος εχει ακομα μικροτερο κόστος, βρίσκεις πολύ ευκολα την βασίλισσα ,δεχονται αγονιμοποιητες άμεσα και ορφανά και αρενοτόκα κοστίζουν ελάχιστα .
Απλά διαρκούν μονο για κάποια περίοδο και δεν απαιτούνται επίσεις τελάρα κερήθρες και σύρμα.
 υπόνοιες για την ποιότητα των βασιλισσών απο τέτοια κυψελίδια εκφράζουν κάποιες χρονιές ,- αν και αυτό συμβαίνει και σε μεγάλα μελίσσια - μελισσοκόμοι σε χώρες με ξηροθερμικό κλίμα , αν και όταν αυτές εξάγονται σε χώρες που το καλοκαίρι μοίαζει περισσότερο με παρατεταμένη άνοιξη και τα μελίσια δεν δυστυχούν τα πάνε πολύ καλα .
Φυσικά όταν είναι καλές οι χρονίες κι εδώ ολα τα μελίσσια καλά τα πάνε .
Τώρα μας μένει η δοκιμή των βασιλισσών τους , όποιος φίλος έχει εμπειρία απο προηγούμενες χρονιές απο κυψελίδια να μας γράψει την αποψή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου