Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας

Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας σε τιμές χονδρικής για συναδέλφους .
Μπορείτε να τα παραλάβετε απο την έδρα μας η μπορούμε να στείλουμε στις περισσότερες πόλεις σε μερικές ώρες σε δέμα απο φελιζόλ και παγοκύστη με γεν. ταχυδρομική .
Βρισκόμαστε στον Γεροπλάτανο Χαλκιδικής
email: antonas83@gmail.com
τηλ 6947008837 - Χρήστος Αντωνάς
τηλ 6947266477 - Γιώργος Αντωνάς

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ξεχειμώνιασμα

Αν γνωρίζουμε οτι μπήκαμε στον χειμώνα με χαμηλη προσβολη απο άκαρι νεαρό πληθυσμό και καλα αποθέματα  δεν χρειάζεται άλλου είδους πρόληψη για κάποια άλλη ασθένεια η νοζεμίαση πλην αυτής του βαρρόα .
Οποιαδήποτε άλλη ουσία εκτός της μελισσοτροφής απο ζάχαρη η μέλι μπορεί να βλάψει παρά να κάνει καλό σε τέτοια εποχή που κλείνονται οι περισσότερες μέλισσες μέσα .

Αν δεν είχαμε προνοήσει απο το καλοκαίρι για αυτό και μπήκαμε με γερασμένο πληθυσμό δεν θα καταφέρουμε να παρατείνουμε την ζωή τους με κάποιο σκεύασμα και ότι και να κάνουμε πλέων είναι αργά .
Θα μπορούσαμε να έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε νοτιότερες περιοχές και αυτό μόνο αν μας ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες ώστε να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τον πληθυσμό η να προστατευθούν απο εγκλεισμό πολλών ημερών .

Δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία η ποσότητα των μελισσών σε ένα μελίσσι αλλα η ποιότητα τους και η ηλικία . Στην Ελλάδα ο χειμώνας είναι μικρός σε σχέση με άλλες χώρες και ακόμα και μια χούφτα νεαρών μελισσών μπορεί με ελάχιστα αποθέματα να βγεί μέχρι την άνοιξη .
Μια νέα μέλισσα που δεν έχει δουλέψει πολύ μπορεί να ζήσει και 6 μήνες . Αλλά μια μέλισσα που έχει δουλέψει σε 40 μέρες εχει γεράσει και πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα και δύσκολα θα αντέξει τον χειμώνα .

Στις τελευταίες  εικόνες ένα κυψελίδιο γονιμοποίησης με πληθυσμό λιγότερο απο μισό τελάρο , αλλα και παρακάτω ενα μελισσάκι ίδιας δυναμικότητας σε κανονική κυψέλη σε θερμοκρασίες κάτω απο το μηδέν και δεν έχει απώλειες .

Μόνο στην τελευταία φωτο , το μελίσσι αυτό έχασε την βασίλισσά του και άργησε να γεννήσει η νέα το φθινόπωρο και ρίχνει τον παλιό πληθυσμό του παρολο που είναι μεγαλύτερο . Αυτο το μελίσσι το έχω σαν μάρτυρα για σύγκριση γνωρίζοντας το ιστορικό του .





1 σχόλιο:

  1. Μου δίνεις κουράγιο. Όλες οι παραφυάδες που έκοψα τον Αϋγουστο, δυστυχώς 2 πλαισίων, είναι ακόμα αδύνατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή