Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας

Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας σε τιμές χονδρικής για συναδέλφους .
Μπορείτε να τα παραλάβετε απο την έδρα μας η μπορούμε να στείλουμε στις περισσότερες πόλεις σε μερικές ώρες σε δέμα απο φελιζόλ και παγοκύστη με γεν. ταχυδρομική .
Βρισκόμαστε στον Γεροπλάτανο Χαλκιδικής
email: antonas83@gmail.com
τηλ 6947008837 - Χρήστος Αντωνάς
τηλ 6947266477 - Γιώργος Αντωνάς

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Το τίμημα του πεύκου

Μελίσσι δίπλα στο σπίτι , που δεν έχει μετακινηθεί , σε σχετικά καλή χρονιά διατήρησε πληθυσμό ξεκούραστο έτοιμο για την άνοιξη και μπορεί να δώσει και μια παραφυάδα του χρόνου  χωρις να αποδυναμωθεί .
και το 2ο που μεταφέρθηκε  αρχές αυγούστου στο πευκοδάσος για καλή του τύχη παραμένει ζωντανό λόγο του οτι βγήκε σε σουσούρα και ανανέωσε τον γέρικο πληθυσμό του  . Απέδωσε όμως αφού ήταν καλό και το πεύκο κατα 22 κιλά περισσότερο μέλι σε σχέση με το 1ο, αλλά έμεινε κατα 2/3 μικρότερο και αυτό γιατι βγήκε ο γόνος και δούλεψε ο πληθυσμός συμπληρώνοντας κάθε κελί με μέλι .
Αυτή η κατάσταση αυξάνει κατα πολύ την παραγωγή αλλα καταστρέφει τα καλύτερα μελίσσια .
Την επόμενη άνοιξη μπορεί να αργήσουν να ξεκινήσουν σε σχέση με τα ξεκούραστα γιαυτό πολλοί μελισσοκόμοι ιδικά αυτά που μπαίνουν στο δεύτερο χέρι του πεύκου, τα  μεταφέρουν νοτιότερα για πρώιμη άνοιξη .

εισόδημα βέβαια μπορούμε να πάρουμε και με άλλους τρόπους εκός του μελιού , με παραφυάδες η γύρη και αλλα προιοντα , αρκεί να μπορούμε να κρατάμε τον πληθυσμό  του βαρρόα χαμηλά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου