Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας

Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας σε τιμές χονδρικής για συναδέλφους .
Μπορείτε να τα παραλάβετε απο την έδρα μας η μπορούμε να στείλουμε στις περισσότερες πόλεις σε μερικές ώρες σε δέμα απο φελιζόλ και παγοκύστη με γεν. ταχυδρομική .
Βρισκόμαστε στον Γεροπλάτανο Χαλκιδικής
email: antonas83@gmail.com
τηλ 6947008837 - Χρήστος Αντωνάς
τηλ 6947266477 - Γιώργος Αντωνάς

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

Θυμόλη σε ταινίες στυπόχαρτου.

Ποτέ δεν ασχολήθηκα  με την θυμόλη για θεραπεία κατά του βαρρόα γιατί λόγω της προτεινόμενης χρήσης με διάλυση σε οινόπνευμα , άλλοτε δημιουργούσε σύμφωνα με αυτούς που το χρησιμοποίησαν πρόβλημα από την γρήγορη εξάτμιση  στο μελίσσι και στις  βασίλισσες .Ιδικά σε μεγάλες θερμοκρασίες η δεν γινόταν σωστά θεραπεία .

Για ασκοσφαίρωση θεωρώ οτι έχει περιοδική δράση στη βλαστική μορφή αλλά δεν έχει επίδραση στο φορτίο του μεγάλου αριθμού σπόρων της ασθένειας, που μερικά μελίσσια για κάποιο λόγο δεν μπορούν να περιορίσουν μόνα τους.
Επίσης άλλη έρευνα δείχνει οτι αποθέματα που περιείχαν θυμόλη και καταναλώθηκαν αργότερα τον χειμώνα απο το μελίσσι περιόρισαν τον αριθμό σπόρων νοζεμίασης , αν και άλλες δείχνουν μείωση της τάξεως του 10% μόνο ,τον μήνα μα'ι'ο που τα μελίσσια δεν πάσχουν απο την ασθένεια, γιατί ανανεώνονται οι μέλισσες  απο τον γόνο σε 40 μέρες το πολύ και μπορούν να βγούν έξω και να αδειάσουν το έντερο τους .
Την άνοιξη δεν πρέπει να μας απασχολούν ασθένειες, τότε τα μελίσσια μαζεύουν μέλι , χτίζουν κερί ,αναπτύσσονται , κάνουν νέες μάνες , παράγουν κηφήνες κτλ. αν έχουμε ασθένειες εκείνη την εποχή τότε έχει χαθεί το παιχνίδι .
Αφού διάβασα  την προσπάθεια πρόσφατα του ΑΠΘ με την χρήση της θυμόλης σε σκόνη , όπως για παράδειγμα λειτουργεί περίπου το φάρμακο exomite με ενθαρρυντικά αποτελέσματα προσπάθησα να το δοκιμάσω .Μετά απο 40 μελίσσια και κατα την χρήση αλλα και κατά την προετοιμασία θεώρησα οτι δεν θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω σε όλα  λόγω της αφόρητης μυρωδιάς και της σκόνης παντού και πάνω στα ρούχα . Καθόλου ευχάριστο να το αναπνέει κανείς κάνοντας επαναλήψεις για 600 μελίσσια .
Ψάχνοντας βρήκα και σε Ελληνικό Blog προσπάθεια με βραδύτερη εξάτμιση με διαλυμένη θυμόλη μέσα σε λάδι , Αλλά και μια παλιά αναφορά από κάποιον Νεοζηλανδό με χρήση σε ομιχλοποιητή ,τότε που είχε πρωτοπάει το βαρρόα στην χώρα τους .
Εκτός απο την συνταγή για τον ομιχλοποιητή υπήρχε και μια ακόμη που γινόταν με εμποτισμένα κορδόνια παπουτσιών η σπάγκο .
Αυτός ο τρόπος μου τράβηξε την προσοχή και αποφάσισα να τον προσαρμόσω με μικρές διαφορές στα δικά μου μέτρα όπου έκανα και τις πρώτες δοκιμές .
Σε πρώτη φάση έβαλα σπορέλαιο 186γρ + 100 γρ παραφίνη στη φωτιά σε μεταλλικό δοχείο , και αφού έλιωσε η παραφίνη έριξα και 10γρ θυμόλη .¨Ελιωσε και αυτή χωρίς να χρειάζεται να βράσει το μείγμα . όσο ήταν ζεστό πρόσθεσα ταινίες στυπόχαρτου μικρές τόσες όσες χρειάστηκε να απορροφήσουν το μείγμα .
χρησιμοποιησα πειραματικά  περίπου 50 μελίσσια και έριξα τις ταινίες από την πόρτα . σε άλλα έριξα 4 σε άλλα 1 . μερικά έκλεισα τους αερισμούς στα περισσότερα όμως όχι . Αύγουστο μήνα μέσα στο μεσημέρι και όμως καμία ενόχληση από τα μελίσσια αφού η μυρωδιά ήταν ελαφριά . μέχρι τώρα μετά από μια βδομάδα οι βασίλισσες γεννάνε κανονικά . σε κάποιο μελίσσι παρατήρησα 2 κεντριά πάνω στην ταινία κατά τα άλλα καμία άλλη παρενέργεια . θα δοκιμάσω και άλλες δοσολογίες αλλά και χωρίς παραφίνη . τα αποτελέσματα μετά το πρώτο 24ωρο στις πρώτες φωτογραφίες και στις τελευταίες μετά από μια βδομάδα η πτώση των ακάρεων είναι σχετικά καλή .
Δεν μπορούμε να τα μετρήσουμε όλα χωρίς να βάλουμε από κάτω χαρτί με βαζελίνη παρα μόνο κάποια και ιδικά αυτά που δεν μπορούν να καθαρίσουν κάτω απο την ταινία . Με τον αέρα που κάνουν με τα φτερά τους τα νεκρά βαρρόα φεύγουν έξω απο την πόρτα γιατί είναι πολύ ελαφριά .
Δοκιμάστε το πειραματικά σε κάποια μελισσια .Πολύ φθηνή θεραπεία και εύκολη στην χρήση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου