Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας

Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας σε τιμές χονδρικής για συναδέλφους .
Μπορείτε να τα παραλάβετε απο την έδρα μας η μπορούμε να στείλουμε στις περισσότερες πόλεις σε μερικές ώρες σε δέμα απο φελιζόλ και παγοκύστη με γεν. ταχυδρομική .
Βρισκόμαστε στον Γεροπλάτανο Χαλκιδικής
email: antonas83@gmail.com
τηλ 6947008837 - Χρήστος Αντωνάς
τηλ 6947266477 - Γιώργος Αντωνάς

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Το μέγεθος των εργατικών κελιών

 Πολλές φορές έχουμε ακούσει οτι με τα χρόνια στενεύουν τα κελιά της κερήθρας και βγαίνουν μικρές μελισσες . Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι , μπορεί οι μέλισσες οταν γεννιούνται να αφήνουν κάθε φορα το κουκούλι τους αλλα  μπορούν να ξύσουν τα κελιά απο το πλάι ωστε να μένουν παντα ίδια εκτος απο την βάση .
 Μονο στην επιφάνεια υπαρχει κερί που κανει το κελί να φαινεται στενό . Αν κόψουμε με ενα μαχαίρι την επιφάνεια θα δούμε ξανά εξάγωνο ακόμα και σε κηφηνοκελιά .

Στην Αμερική κάποιοι μελισσοκόμοι για οικονομικούς και λειτουργικούς λόγους που έχουν πολλές χιλιάδες μελίσσια και δεν έχουν πολύ χρόνο ,ιδικα  οταν τα μελίσσια βρίσκονται μακριά , κρατανε κερήθρες στην γονοφολιά με συνεχή γέννα με διάφραγμα 40 και 70 χρονια ακόμα . Αυτο βεβαια μπορει να μην δημιουργεί άμεσα πρόβλημα στο μελίσσι αλλα αν μπορούν να αντικαθίστανται σε 5-10 χρόνια ειναι το ιδανικό μειώνονται τα υπολείματα των φαρμάκων και ο αριθμός των σπόρων των ασθενειών και ειναι πιο ελαφριές οι νέες κερήθρες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου