Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας

Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας σε τιμές χονδρικής για συναδέλφους .
Μπορείτε να τα παραλάβετε απο την έδρα μας η μπορούμε να στείλουμε στις περισσότερες πόλεις σε μερικές ώρες σε δέμα απο φελιζόλ και παγοκύστη με γεν. ταχυδρομική .
Βρισκόμαστε στον Γεροπλάτανο Χαλκιδικής
email: antonas83@gmail.com
τηλ 6947008837 - Χρήστος Αντωνάς
τηλ 6947266477 - Γιώργος Αντωνάς

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Μπαγιάτικο μελισσόψωμο

Μερικοί μελισσοκόμοι πιστεύουν πως οι κερήθρες που έχουν γεμίσει με γύρη μετά την άνοιξη στην γονοφωλιά είναι άχρηστες για την επόμενη χρονιά και οτι αν μουχλιάσουν προκαλούν ασθένειες και τις λιώνουν .
Όμως στην πραγματικότητα οι μέλισσες μπορούν να καθαρίσουν τέτοιες κερήθρες την άνοιξη αν τις τποποθετήσουμε κοντά στον γόνο τώρα  που χρειάζονται χώρο για την γέννα της βασίλισσας πετάνε της παλιές πελλέτες γύρης και ξύνουν την μούχλα και την αφαιρούν από το κερί .

Ο κυριότερος λόγος που οι μέλισσες γεμίζουν γύρη το κάτω μέρος της φωλιάς τους είναι γιατί η βασίλισσα όταν κάποια στιγμή ανεβαίνει επάνω στον όροφο να γεννήσει και μειώνεται ο γόνος , μειώνεται και ο πληθυσμός στον κάτω όροφο φυσιολογικά αφού φτάνουμε στο καλοκαίρι .
προτιμούν να μην τοποθετούν μέλι κοντά στις εισόδους ιδικά όταν δεν είναι δυνατή η μελιτοφορια όπου θα χρειάζεται φύλαξη ετσι βάζουν γύρη .
Για να περιοριστεί το φαινόμενο της κούφιας γονοφωλιάς , προσπαθούμε να τρυγάμε τα ακριανά πλαίσια που έχουν γεμίσει με μέλι στο μελιτοθάλαμο και τα επιστρέφουμε άδεια η δεν τα ξανατοποθετούμε αν δεν υπάρχει συνέχεια στη μελιτοφορια παρά να βάλουμε και 3ο όροφο .
Αν φοβόμαστε σμηνουργία μπορούμε να πάρουμε μια παραφυάδα 3ων πλαισιων .
Μεταφέρουμε αυτα τα μελίσσια στο πεύκο που απο ανάγκη λόγο έλλειψης το καλοκαίρι θα την καταναλώσουν η τοποθετούμε διάφραγμα ωστε να κρατήσουμε τον γόνο στην γονοφωλιά 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου