Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας

Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας σε τιμές χονδρικής για συναδέλφους .
Μπορείτε να τα παραλάβετε απο την έδρα μας η μπορούμε να στείλουμε στις περισσότερες πόλεις σε μερικές ώρες σε δέμα απο φελιζόλ και παγοκύστη με γεν. ταχυδρομική .
Βρισκόμαστε στον Γεροπλάτανο Χαλκιδικής
email: antonas83@gmail.com
τηλ 6947008837 - Χρήστος Αντωνάς
τηλ 6947266477 - Γιώργος Αντωνάς

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Επισκευή κυψέλης

Τα τελευταία χρόνια τα μελίσσια έχουν αυξηθεί αρκετά απο νέους που ξεκινάνε ,αλλά και απο τότε που άρχισε  το πρόγραμμα αντικατάστασης κυψελών έχει αυξηθεί η δουλειά στους κατασκευαστές και έχει πέσει η ποιότητα στον πάτο .
Ξυλεία χειρότερη σε αντοχή απο λεύκα , μαλακή , ελαφριά , γεμάτη υγρασία σαν σφουγγάρι σαπίζει σε 4-5 χρόνια . Ξεκαρφώνονται και σαπίζουν τα καρφιά ,οι βίδες και το ξύλο σκεβρώνει ακολουθώντας την τάση που του δίνουν τα νερά του .
 Έχω κάνει ανάρτηση για το πως τραβάνε τα νερά του ξύλου στο παρελθόν .
Λες και το κάνουν επίτηδες οι κατασκευαστές τις περισσότερες φορές τα βάζουν ανάποδα .
Την άνοιξη όπου ανοίγουμε συχνά τα μελίσσια δεν κλείνουμε τους συνδετήρες πάντα με αποτέλεσμα απο το βάρος των τελάρων και απο την ζέστη σιγά σιγα τα ξύλα υποχωρούν , όπως φαίνεται στην πρώτη εικόνα .
Αν οι πλευρές καρφωνόταν απο την αντίθετη μεριά αυτό βέβαια δεν θα γινόταν δεδομένου οτι μόνο στην Ελλάδα έχουμε συνδετήρες οι άλλοι μελισσοκόμοι του κόσμου τι θα έκαναν δηλαδή αν πούμε οτι πρέπει να τα έχουμε συνέχεια συνδεμένα .
 υπάρχουν γωνίες μεταλλικές στο εμπόριο που αν τις βιδώσεις όταν είναι ακόμα καινούρια η κυψέλη αποτρέπει κάπως το φαινόμενο .
Αλλά έχω δει ότι υπάρχει και πιο οικονομική λύση που σου δίνει και την δυνατότητα  να πιάσεις το ξύλο και απο άλλα σημεία και σε πιο μεγάλες αποστάσεις και οταν εχει πλέον παλιώσει  πιάνοντας το με 2 σφιγκτήρες για να επανέλθει  το βιδώνεις με τσέρκι τρυπητό υδραυλικού , που το κόβεις σε όποιο μέγεθος θέλεις και το βάζεις σε οποιο ύψος χρειαστεί .