Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας

Διαθέτουμε γύρη και βασιλικό πολτό παραγωγής μας σε τιμές χονδρικής για συναδέλφους .
Μπορείτε να τα παραλάβετε απο την έδρα μας η μπορούμε να στείλουμε στις περισσότερες πόλεις σε μερικές ώρες σε δέμα απο φελιζόλ και παγοκύστη με γεν. ταχυδρομική .
Βρισκόμαστε στον Γεροπλάτανο Χαλκιδικής
email: antonas83@gmail.com
τηλ 6947008837 - Χρήστος Αντωνάς
τηλ 6947266477 - Γιώργος Αντωνάς

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΚΛΟΥΒΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΩΝ

 Υπάρχουν στην Ελληνική αγορά κλουβάκια που δεν έχουν διάφανη πλευρά , με αποτέλεσμα ο μελισσοκόμος , ιδικά ο νέος να μην μπορεί να διακρίνει τι περιέχει το κλουβάκι .
Αν είνα ζωντανή η τραυματισμένη η βασίλισσα κτλ.
Μόνο εδώ πρέπει να συμβαίνει αυτό .
Ευτυχώς όμως το ίδιο μοντέλο βγαίνει και σε διάφανο που αν είχε κάποιος την δυνατότητα να επιλέξει δεν μπορώ να φανταστώ για πιο λόγο θα επέλεγε το χρωματισμένο ?
Θα έχει καλύτερη  σκία ενδεχωμένως ..
Εφόσον αγοράσαμε χρωματιστά τωρα .. και θέλουμε να βλέπουμε καλύτερα στο εσωτερικό του , τοτε μπορούμε να κάνουμε το εξής απλό τρικ , να αγορασουμε τον ιδιο αριθμό διαφανα του ιδιου μοντέλου και να αλλάξουμε τα καπάκια ώστε να έχουν εστω μια πλευρά διάφανη .
στα μισά το καπάκι και στα αλλα μισά το κατω μέρος .
Μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή συρταρωτά ακόμα και όταν είναι γεμάτο το κλουβάκι χωρίς να μας βγει μέλισσα .

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Το μέγεθος των εργατικών κελιών

 Πολλές φορές έχουμε ακούσει οτι με τα χρόνια στενεύουν τα κελιά της κερήθρας και βγαίνουν μικρές μελισσες . Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι , μπορεί οι μέλισσες οταν γεννιούνται να αφήνουν κάθε φορα το κουκούλι τους αλλα  μπορούν να ξύσουν τα κελιά απο το πλάι ωστε να μένουν παντα ίδια εκτος απο την βάση .
 Μονο στην επιφάνεια υπαρχει κερί που κανει το κελί να φαινεται στενό . Αν κόψουμε με ενα μαχαίρι την επιφάνεια θα δούμε ξανά εξάγωνο ακόμα και σε κηφηνοκελιά .

Στην Αμερική κάποιοι μελισσοκόμοι για οικονομικούς και λειτουργικούς λόγους που έχουν πολλές χιλιάδες μελίσσια και δεν έχουν πολύ χρόνο ,ιδικα  οταν τα μελίσσια βρίσκονται μακριά , κρατανε κερήθρες στην γονοφολιά με συνεχή γέννα με διάφραγμα 40 και 70 χρονια ακόμα . Αυτο βεβαια μπορει να μην δημιουργεί άμεσα πρόβλημα στο μελίσσι αλλα αν μπορούν να αντικαθίστανται σε 5-10 χρόνια ειναι το ιδανικό μειώνονται τα υπολείματα των φαρμάκων και ο αριθμός των σπόρων των ασθενειών και ειναι πιο ελαφριές οι νέες κερήθρες .